logo-header
OSTEOPATHIE TER RIVIEREN
Wat is osteopathie?

Het doel van de osteopathie is om de zelf-genezende mechanismen – waar elkeen over beschikt – zo goed mogelijk te ondersteunen.

Enkele belangrijke doelstellingen zijn het opheffen van spanningen en blokkades maar ook het herstellen van een optimale doorbloeding en bezenuwing behoren hiertoe.

Dit gaat verder dan louter manuele interventies; het betreft bijvoorbeeld ook advies omtrent voeding en leefstijl.

De indicaties voor osteopathie zijn zeer breed, gaande van rugpijn tot verteringsklachten, hoofdpijn, duizeligheid, spier- en peesletsels en andere ongemakken.

De pijlers van osteopathie

De osteopathie beschouwt het lichaam als één geheel en steunt daarbij op drie pijlers: 

Structureel

De structurele pijler richt zich onder meer op de botten, de gewrichten (van de kaak tot de kleine teen), de spieren en de pezen.

VISCERAAL

De viscerale pijler heeft betrekking op de organen in de brede zin van het woord: van de verteringsorganen tot de urogenitale organen, het hart, de longen en de klieren waaronder de schildklier bijvoorbeeld.

CRANIOSACRAAL

Via de craniosacrale pijler kunnen we als osteopaat verbinding maken met het subtiele, intrinsieke ritme in ieder van ons. Het is de meest complexe en voor mij de meest fascinerende pijler van de osteopathie. Deze pijler steunt op zachte manipulaties op de schedel en het bekken.

De kracht van osteopathie ligt in de integratie van deze drie pijlers tot één geheel.